Over

Waarom doen we dit?

Mensen krijgen op steeds jongere leeftijd een burn-out door hoge werkdruk, maar ook omdat ze verwijderd raken van hun waarden. Betekenisvol werk, creativiteit en autonomie zijn belangrijke waarden om gemotiveerd te blijven en een burn-out te voorkomen. Ik wil jonge professionals hierin begeleiden en trainen.

Studenten weten vaak goed wat ze belangrijk vinden. Ze willen graag een bijdrage leveren aan iets wat ze belangrijk vinden, zoals een betere samenleving of een duurzamere wereld. Tijdens opleidingen krijgen studenten de ruimte voor hun idealisme. Als starters een baan vinden na hun opleiding dan krijgen ze als snel te maken met andere belangen of opvattingen. Ze krijgen nauwelijks verantwoordelijkheid en worden geacht hard te werken aan taken onder hun niveau. Goede prestaties woorden slechts beloond met een schouder klop en een voldoende. Dit is frustrerend en jonge professionals ervaren al snel waardenconflicten.

Ik wil ze het zelfvertrouwen meegeven om te gaan voor hun waarden. Dit kan samen met zelfontwikkeling, creativiteit en empathie de sleutel zijn tot meer zingeving en motivatie op het werk. Zo kunnen jonge professionals echt een bijdrage leveren aan een betere samenleving of een duurzamere wereld. 

Founder & Owner

Creativity Academy is opgericht door Lenny van Onselen. Ze is een ontwerper, een docent, een onderzoeker en een ondernemer, oftewel een echte duizendpoot. In 2007 gaf Lenny haar eerste cursus in creatief denken als zelfstandig ondernemer. Ze heeft bij tientallen organisaties en events workshops in creatief denken, mindmappen en duurzame innovatie gegeven.

Sinds 2010 geeft Lenny les aan De Haagse Hogeschool bij de opleiding Industrial Design Engineering. In 2014 starte ze aan de TU Delft met haar PhD onderzoek naar waarden conflicten bij jonge professionals. Ook hier zag ze dat na 7-10 jaar werken professionals drastische wijzigingen maakten in hun carrière vanwege burn-out klachten. Je kunt hier meer over vinden op haar persoonlijke website.

De vijf belangrijkste kernwaarden voor onze cursussen creativiteit, plezier, samenwerken, toegankelijk en waardevol.

Creativiteit staat voorop. Ik heb de drive om jou daarbij te helpen. 

Plezier wil ik bereiken in het werk dat jij doet. Door of met creativiteit. Creativiteit is leuk omdat het lijkt op spelen. Maar ook het resultaat van creativiteit kan plezier opleveren. 

Samenwerken is voor mij een belangrijke waarde. Dat staat centraal in alles wat ik doe. Samen komen we tot een betere oplossing. 

Toegankelijkheid is essentieel! Ik wil mijn kennis over creativiteit op een toegankelijke manier aan jou over te dragen. 

Waardevol is het ultieme doel. Iets creëren waar jij wat aan hebt!