Blog

Wist je dat…

Wist je dat ik dat ik een promotieonderzoek heb gedaan vanwege mijn ervaring in mijn eerste bedrijf? In 2007 startte ik als jonge ontwerper mijn eigen bedrijf. Ik wilde me inzetten voor duurzame innovatie. Dat was echt een kernwaarde. Eén van de inzichten die ik kreeg van uit mijn onderzoek was hóe we omgaan met waardenconflicten en wat ons daarbij kan helpen.

Creatief leven

Ik denk dat een creatief leven je meer voldoening kan geven. Het creatieve proces is in de kern spelen en ontdekken. Dat geeft ons mensen plezier. Alleen, we zijn creativiteit op een voetstuk gaan zetten. Wil je meer weten hoe creativiteit je meer plezier en succes kan brengen in je werk? Kijk dan eens naar onze cursussen of stuur een email naar info@leercreatiefdenken.online voor meer informatie.

5 creatieve tools

Creatief denken is de basis voor nieuwe ideeën. Maar waar laat je deze ideeën? Als ze te lang in je hoofd zitten raak je ze misschien weer kwijt. Of is er geen ruimte voor nieuwe ideeën. En waar doe je dan nog meer inspiratie op? Maak moodboards, mindmaps of werk samen online. Het kan tegenwoordig allemaal!

Creativiteit & spelen

Als volwassene hebben we afgeleerd te spelen. Dit is funest voor onze creativiteit. Het is namelijk mogelijk om als professional serieus en speels te zijn. Dit levert vaak creative oplossingen voor problemen en innovatieve producten op.

4 creatieve hoeden

We leven in een wereld waar een hoop spullen gemaakt worden. In het boek ‘The Plentitude’ beschrijft Rich Gold zijn visie op creativiteit, innovatie en het maken van spullen. Hij schrijft over de vier creative hoeden, die hij zelf ook heeft gedragen, en hoe deze hoeden nieuwe dingen kunnen bedenken.