Creatief leven

Ik denk dat een creatief leven je meer voldoening kan geven. Het creatieve proces is in de kern spelen en ontdekken. Dat geeft ons mensen plezier. Alleen, we zijn creativiteit op een voetstuk gaan zetten. Tegenwoordig hangt creativiteit in een museum. De drempel om dit te bereiken is enorm hoog. 

Ik heb een guilty pleasure… Ik kijk graag naar Lego Masters. Ik vind het heerlijk om programma’s te kijken met veel creativiteit. Een paar weken terug zag ik bij Legomasters een droevige kunstenaar. Ernesto werd als jonge man de hemel in werd geprezen om zijn kunst, maar hiermee kon hij geen geld verdienen. Uiteindelijk is hij kunstdocent geworden. Bij legomasters kon hij zijn artistieke talent tot uiting brengen. Toen hij werd geprezen kwamen de tranen uit zijn ogen.

Maar hoe zit het met de andere deelnemers van legomasters? Zijn zij dan niet creatief? Je hoort het ze zeggen! Ik kan dat niet wat hij kan. Wat Ernesto kan is een artistieke vaardigheid combineren met creativiteit. Alle deelnemers van Lego Masters zijn creatief! Ze verzinnen de mooiste bouwwerken en creëren (!!!) dit op wonderbaarlijke wijze uit plastic blokjes met noppen. Je moet het maar kunnen! Ook dat is creativiteit. 

Het op een voetstuk plaatsen van kunstenaars doet ons te kort. Zowel de kunstenaar die om zijn werk wordt geprezen maar geen geld verdient, als de andere mensen die creatief zijn maar zichzelf niet zo zien. Daarmee creëer je onnodige blokkades. In de kern zijn alle mensen creatief. De meubelmaker creëert prachtige maatwerkkasten, de onderwijzer bedenkt haar lessen, de journalist schrijft inspirerende stukjes en de winkelmedewerker geeft de etalage een mooie stijl. Uiteindelijk kan iedereen creativiteit toepassen in het werk.

Wil je meer weten hoe creativiteit je meer plezier en succes kan brengen in je werk? Kijk dan eens naar onze cursussen of stuur een email naar info@leercreatiefdenken.online voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *