Creatieve tips
In 3 stappen creatiever

In 3 stappen creatiever

“Ik ben niet creatief!”

Denk jij vaak ik ben niet creatief? Dan heb je wellicht een ingesleten patroon waardoor je denkt dat je niet creatief bent. De gedachte dat je niet creatief bent uit zich in minder creatief gedrag. Je oppert geen ideeën, je durft niet te tekenen, of je blokkeert bij de gedachte dat je iets nieuws moet gaan doen. Je gedrag bevestigt je gedachte. Vervolgens zullen anderen nooit reageren dat je daadwerkelijk creatief bent.

  1. Je gedachte: ik ben niet zo creatief
  2. Je gedrag: je uit geen ideeën
  3. De reactie: ik word minder gevraagd om mijn creatieve ideeën

Je belandt in een vicieuze cirkel waardoor je steeds meer overtuigd raakt dat je niet creatief bent. Het mooie is dat je dit soort gedachtepatronen kunt doorbreken. Talloze boeken zijn geschreven over hoe je dergelijke gedachtepatronen kunt aanpassen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, money mindset en productiviteit. Je kunt deze inzichten ook toepassen op het gebied van creativiteit. Je begint bij het ombuigen van je gedachten. Daarna pas je langzaam je gedrag aan. Uiteindelijk word je een creatieve versie van jezelf. Andere zullen je meer gaan uitnodigen om je creativiteit.

  1. Buig eerst je gedachte om: ik ben wel creatief
  2. Je gedrag: je oefent iedere dag je creativiteit met kleine oefeningen
  3. De reactie: ik word gevraagd om mee te denken

Wil je meer weten over hoe je creativiteit kunt ontwikkelen? Volg mij dan op Instagram. Ik deel regelmatig oefeningen en inzichten om met je creativiteit aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *