Creatieve tips
5 creatieve tools

5 creatieve tools

Creatief denken is de basis voor nieuwe ideeën. Maar waar laat je deze ideeën? Als ze te lang in je hoofd zitten raak je ze misschien weer kwijt. Of is er geen ruimte voor nieuwe ideeën. En waar doe je dan nog meer inspiratie op? Maak moodboards, mindmaps of werk samen online. Het kan tegenwoordig allemaal!

Hoe dan ook, al deze inspiratie, ideeën en oplossingen moeten uit je hoofd, dus het is fijn om deze ergens kwijt te kunnen.⁠ Dat kan natuurlijk gewoon in watsapp of in je notities. Maar soms verlies je daar het overzicht.

Daarom heb ik 5 handige tools voor je op een rij gezet die je kan gebruiken:⁠

1. Pintrest

Pinstrest is een handige tool om inspiratie op te doen en moodboards te maken. Je kan zoeken en browsen naar nieuwe ideeën. Je kunt ze opslaan in een bord. Zo creëer je makkelijk een moodboard. Wist je dat je ook ideeën van instagram of websites kun opslaan in Pintrest?

Op je iPhone doe je dat heel makkelijk via:

  • In instragram vind je de delen met optie rechtsboven een post onder de 3 stipjes.
  • Daarna klik je op “Delen met…”
  • Dan verschijnen er opties waaronder Pintrest.
  • In je browser vind je deze optie onder het vierkantje met de pijl naar boven.

2. Meindmeister

Je kunt ook online mindmaps maken. Er zijn verschillende programma’s hiervoor. Meindmeister is daar eentje van. Je moet deze programma’s wel vaak even in de fingers krijgen. Ik maak zelf nog altijd het liefste een mindmap op papier.

3. Miro

Op de hogeschool gebruiken we graag Miro met de studenten. Hier kan je echt alle kanten mee op. Het is echt een whiteboard wall met post-its. Maar je kunt er ook plaatjes in uploaden. Verbindingen maken als in een mindmap. Je kunt er tijdlijnen in plaatsen. Deze tool vind ik echt een aanrader.

4. Canva

Ik vond als ontwerper dat ik Canva niet moest gaan gebruiken. Ik had toch al kennis van echte ontwerpprogramma’s? Maar Canva is zo makkelijk! Je maakt in een handomdraai leuke posts, e-books en logo’s. Natuurlijk is het niet zo goed als in een professioneel progamma, maar je hoeft er ook niet uren in te ploeteren om er iets leuks uit te krijgen. Ideaal voor de niet ontwerpers om mee aan de slag te gaan!

5. Slack

Slack vind ik één van de beste progamma’s om samen in te werken. Je kunt verschillende channels openen om met elkaar ideeën, documenten en inspiratie te delen. Het werkt overzichtelijker dan bijvoorbeeld Watsapp of Microsoft teams.

⁠Heb jij nog andere handige tools waar iedereen van zou moeten weten?⁠

Laat het hier achter in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.